Точно в 17:00 ч. започна срещата на президента Румен Радев с

...
Точно в 17:00 ч. започна срещата на президента Румен Радев с
Коментари Харесай

Радев към ПП-ДБ: Важно е да чуем вашата формула за съставяне на кабинет

Точно в 17:00 ч. започна срещата на президента Румен Радев с представителите на втората по бройка парламентарна група - тази на „ Продължаваме промяната – Демократична България “. В 15 часа той беседва и с ГЕРБ-СДС.

" Искам да ви поздравя с постигнатия избирателен резултат в един комплициран избирателен развой. Напълно съзнавам, че второто място е тестване за вашите политически правила ", съобщи първоначално президентът Радев. 

„ Вашата поръчка за наличие в политиката е опция на остарелия управнически модел, а през днешния ден вие влизате в диалози с ГЕРБ. Важно за обществото е да знае до каква степен може да стигнете с този политически компромис. Важно е да чуем вашата формула за сформиране на държавно управление с първия мандат. Ако това не се случи, по какъв начин виждате разновидността, когато мандатът пристигна към вас ”, сподели Радев при започване на договарянията.

Той изиска да знае целите на Политическа партия в законодателството и изреди Плана за възобновяване и резистентност, участието на страната ни в Шенген и еврозоната, предава.

Радев попита непосредствено представителите на ПП-ДБ по кое време виждат подобаващото време за връчване на първия мандат.

С останалите партии в 49-ото Народно заседание – „ Възраждане “, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ - президентът ще се срещне на следващия ден (21 април).
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР